1.kolo Choltice

Vydáno dne 01. 07. 2015 (1695 x přečteno)

1.       Kolo se uskutečnilo 9.5. v Cholticích na místním hrišti TJ Slavoj. Vzhledem k tomu, že to bylo kolo první, všichni netrpělivě očekávali, jak že to letos vlasně bude s účastí družstev v LPO. Velice milým překvapením bylo, že se do LPO přihlásily i týmy z královehradeckého kraje a to konkrétně Smidary v mužské i ženské kategorii a Červený kostelec pouze v mužské kategorii. Bohužel velkým zklamáním je, že nepokračuje v ligovém působení Čeperka „P“ která by byla bývala obhajovala titul. Kategorii „Ženy“ opustily Opatovice nad Labem, které se již v minulé sezoně potýkaly s malou členskou základnou pro požární sport. Z toho důvodu, že se Opatovice nepřihlásily do ligy, bylo jim  odepřeno pořádat ligový závod. O náhradním termínu bude rozhodnuto při třetím závodu ligy v Rohovládově Bělé.

Zprvu ne příliš vlídné počasí vyhnalo slavnostní nástup pod tribunu, kde se družstva dozvěděla, něco málo k organizaci letošního ročníku, byly rozdány pamětní medajle(restík z minulého ročníku) a za lehkého deště mohl odstartovat první běh, o který se postarali domácí. V ktegorii Muži téměř o „dva parníky“ zvítězili Čeperští držitelé rekordu LPO. Jejich čas 17:45s  byl nejrychlejší pro tento den. 2. Místo bral nováček ligy  Červený Kostelec s časem 19:15 a i bronzová příčka patřila „nováčkům“ a to Juniorům ze Srchu za čas 19:40.

Na kategorii, která je o jednu hadici „B“ kratší tedy „ŽENY“ už svítilo sluníčko a z pochmurného dne se vyklubal den jako stvořený pro pořádání závodu v požárních útocích. Zvítězily obhájkyně celkového vítězství z loňského roku z Rohovládovy Bělé s časem 18:14s, na druhém místě se umístily ženy z Rokytna s časem 18:32s a třetí příčka patřila holkám z Čeperky za čas 19:46s.

Po vyhlášení výslednů ligového kola, následovala soutěž o „Putovní pohár městyse Choltice“ ten k kategorii ženy vyhrály ženy z Rokytna s časem 18:48s a v kategorii muži si trofej nejcenější odvezli muži z SDH Čeperka "N".

Další kolo se uskuteční 15.5.2015 ve Slepoticích a budou to jako již tradičně závody noční.